Cara Melakukan Migrasi Kotak Surat Dari Satu Penyewa Office 365 Ke Penyewa Lain

Anda tidak perlu melakukan tugas ini tetapi jika anda melangkau langkah ini, ia mungkin mengambil masa yang lebih lama untuk e-mel mula muncul dalam peti mel Office 365 baru.

Apabila individu di luar organisasi anda menghantar e-mel kepada anda, sistem e-mel mereka tidak menyemak semula tempat untuk menghantar e-mel tersebut pada setiap masa. Sebaliknya, sistem mereka akan menyimpan lokasi sistem e-mel anda berdasarkan seting dalam pelayan DNS anda yang dikenali sebagai masa untuk langsung (TTL). Jika anda mengubah lokasi sistem e-mel anda sebelum TTL tamat tempoh, mereka akan cuba menghantar e-mel ke lokasi lama sebelum mendapat tahu lokasi telah diubah. Ini boleh menyebabkan kelewatan penghantaran mel. Salah satu cara untuk mengelakkannya adalah menurunkan TTL yang diberikan oleh pelayan DNS anda kepada pelayan di luar organisasi anda. Ini akan membuatkan organisasi lain menyegar semula lokasi sistem e-mel anda dengan lebih kerap.

Menggunakan selang masa yang pendek seperti 3,600 saat (satu jam) bermaksud kebanyakan sistem e-mel akan meminta lokasi yang dikemas kini setiap jam. Kami mengesyorkan anda mengesetkan selang masa sekurang-kurangnya serendah ini sebelum anda memulakan migrasi e-mel. Ini akan membolehkan semua sistem yang menghantar e-mel kepada anda mempunyai masa yang cukup untuk memproses perubahan itu. Kemudian, apabila anda membuat pertukaran muktamad kepada Office 365, anda boleh mengubah TTL kembali kepada selang masa yang lebih panjang.

Tempat untuk mengubah seting TTL berada pada rekod penukar mel sistem e-mel anda yang juga dipanggil rekod MX. Ia berada dalam DNS awam. Jika anda mempunyai lebih daripada satu rekod MX, anda perlu mengubah nilai pada setiap rekod kepada 3,600 atau kurang.

Jika anda memerlukan bantuan untuk mengkonfigurasikan Seting DNS anda, pergi ke panduan DNS Office 365.

Sumber

Melaksanakan migrasi e-mel berperingkat ke Office 365
Merancang penyesuaian, penyelesaian dan aplikasi untuk SharePoint Online